Publisert

Eltefritt Urbrød

I dette brødet er det brukt to typer urkorn. Emmer og spelt. Kategorien urkorn omfatter enkorn, emmer og spelt. Dette er de opprinnelige kornsortene og kan spores tilbake flere tusen år. Det har vist seg at disse kornsortene har en høyere næringsverdi enn konvensjonell hvete.Urkorn har også den egenskapen at den er mildere og har et bløtene gluten enn hvete og er derfor bedre tilpasset vårt fordøyelsesystem.

Økologisk dyrket urkorn er den urgamle måten å dyrke korn på og har vist seg å fortsatt være den beste.

Oppskrift på to gode og saftige urbrød
Bland det tørre sammen for hånd i en bakebolle
• 12 dl spelt siktet
• 8 dl emmer sammalt/fin
• 1 dl linfrø
• 2 ts himmalayasalt/vanlig salt
• 2 ts gjær/tørrgjær funker fint
• 10-11 dl vann tilsettes i bakebollen, bland sammen for hånd, til du får en jevn deig.

Sett til heving i 6-8 timer, husk lokk eller fuktig klede over bakebollen. Når deigen er ferdig hevet, hell deigen over i former på rundt 1,5 liter. Strø over solsikkefrø

Sett formene i ovnen på 195°C
Stek brødet i ca 55 minutter eller til du har kjernetemperatur på 98°C.

Husk la brødene avkjøles under kjøkkenhåndklede til de har kroppstemperatur før du kjærer i dem.