Publisert

Flatbrød

Vi har lang tradisjon for å bake flatbrød i Norge. Flatbrød har røtter tilbake i middelalderen, hva er vel mer naturlig enn å bake flatbrød på urkorn og gamle kornsorter. Du tilpasser mengde etter behov.

Kvelden før bakedagen:
• 0,75 liter malte kokte poteter, mal de gjerne 2 ganger, tilsett 1 neve svedjerug. Dekk bollen og la stå kjølig til dagen etter.
• 0,5 kg havregryn, bland inn 1 liter kulturmelk, dekk til og la stå kjølig til dagen etter
• 0,5 liter byggmel – bland med 0,5 skumma melk

Bakedagen:
Bland potetblandingen og havregrynblandingen.

Tilsett;
2,5 liter skumma melk
1 liter sikta landhvete
1 liter sikta spelt
1 liter sammalt grov svedjerug
1 liter sammalt fin emmer
1 liter sammalt fin spelt
3 ss Salt

Bland alt sammen til en løs deig.

Ta ut deler av deigen på bakebordet og elt godt med passe mengde sammalt fin svedjerug og sammalt fin emmer. Vi brukte ca. 2 kg emmer og 2 kg spelt til utbakinga.

Stekes på varm takke.