Publisert på

Grovbrød med fordeig

Etter oppskrift fra Skog Bakerverksted i Mjøndalen

2 stk.

Dag 1

  • 3 dl vann
  • 200 g svedjerug sammalt

Rør godt sammen så det blir luftig. Må stå i min. 12 timer.

Dag 2

  • 4,5 dl vann
  • 300 g svedjerug sammalt
  • 250 g spelt sammalt
  • 250 g spelt sikta
  • 50 g speltkli
  • 125 g nakenbygg sammalt
  • 125 g emmer sammalt
  • 15 g salt

Dag 1 og 2 eltes i 8 min. Ekstra vann hvis deigen blir hard.

La deigen hvile i 30 min tildekket. Lag så to brød og legg dem i smurte former.

Etterhev tildekket til deigen har 1 cm igjen til kanten på formen (brødform i normal størrelse, ca. 10x10x25 cm).

Stekes i ca. 30 min på 200 grader.

Brødene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 98 grader. Bruk gjerne steketermometer.