
Etter oppskrift fra Skog Bakerverksted i Mjøndalen
2 stk.
Dag 1
- 3 dl vann
- 200 g svedjerug sammalt
Rør godt sammen så det blir luftig. Må stå i min. 12 timer.
Dag 2
- 4,5 dl vann
- 300 g svedjerug sammalt
- 250 g spelt sammalt
- 250 g spelt sikta
- 50 g speltkli
- 125 g nakenbygg sammalt
- 125 g emmer sammalt
- 15 g salt
Dag 1 og 2 eltes i 8 min. Ekstra vann hvis deigen blir hard.
La deigen hvile i 30 min tildekket. Lag så to brød og legg dem i smurte former.
Etterhev tildekket til deigen har 1 cm igjen til kanten på formen (brødform i normal størrelse, ca. 10x10x25 cm).
Stekes i ca. 30 min på 200 grader.
Brødene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 98 grader. Bruk gjerne steketermometer.