Publisert

Mors smultringer

Jeg husker mor stod ved kjøkkenbenken og lagde smultringer. Den gode duften av krydder og mel. Uforglemmelig. Hun brukte alltid siktet dala landhvete for å få den ekstra gode smaken. Verdt å prøve.

Smultringer

Ingredienser:
8 egg
0,5 kg sukker
8 store ss fløte
8 store ss smelta smør
2 ts hjortetakk
1 kg sikta dala landhvete

*smult (ekte vare) til koking

Framgangsmåte:
Pisk eggedosis av egg og sukker
Pisk krem av fløten
Bland eggedosis og krem
Ha resten i eggedosis/kremblandingen

Deigen bør stå kaldt minst 12 timer før bruk

Kjevle ut ca 0,5 cm tykk leiv, stikk ut smultringer. 

Kok i veldig varm smult til gylden farge (test en smultring før du starter kokingen, den skal komme opp til toppen av gryta umiddelbart – skjer ikke dette er ikke smultet varmt nok), snus hele tiden under koking. 

Fisk opp med en trepinne (eller noe annet som ikke leder varme) og legg på tykt gråpapir.